Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Βόλτα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης!

Μια και ο καιρός ανοίγει λέω να σας πάω μια βόλτα στη λίμνη της Βουλιαγμένης,
που με έκπληξη είδα ότι παρά το κρύο οι κολυμβητές ήταν πολλοί και κάθε ηλικίας, εγώ απλώς απόλαυσα καφεδάκι και την υπέροχη θέα και ας μη το κρύψω
ζήλεψα τους λουόμενους!

λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια φυσική υφάλμηρη λίμνη με ιαματικές ιδιότητες που βρίσκεται στη Βουλιαγμένη, στην Αττική. Τα νερά της προέρχονται από βάθος 50 με 100 μέτρα και έχουν θερμοκρασία από 22°C μέχρι 29°C, υποδεικνύοντας ότι σε κάποιο βάθος επικοινωνεί με το ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Επίσης, η λίμνη τροφοδοτείται από μια πηγή γλυκού νερού σε βάθος 17 μέτρων.


Η λίμνη δημιουργήθηκε όταν τμήμα της οροφής ενός μεγάλου υπόγειου σπηλαίου κατέρρευσε πριν περίπου 2.000 χρόνια λόγω της διάβρωσης και των τεκτονικών κινήσεων, και γι' αυτό δεν υπάρχουν αναφορές από την αρχαιότητα, ούτε καν από τον Παυσανία.


 Τα νερά της λίμνης έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως κάλιονάτριολίθιοαμμώνιοασβέστιοσίδηροςχλώριο και ιώδιο


Τα νερά της λίμνης ενδείκνυνται για ρευματικές παθήσεις, αθλητικές κακώσεις, παθήσεις νευρικού συστήματος, δερματοπάθειες και γυναικολογικές παθήσεις.


Η λίμνη είναι επισκέψιμη έναντι αντιτίμου και στη λίμνη υπάρχει εστιατόριο-μπαρ.


Στην λίμνη ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980 ένα είδος θαλάσσιας ανεμώνης, το Paranemonia vouliagmeniensis, το οποίο ζει μόνο στη λίμνη Βουλιαγμένης. 


Εχουν βρεθεί επίσης άλλα δύο είδη ασπονδύλων, τα Abra ovata και Cerastoderma glaucum. Το C. glaucum μπορεί να καθαρίζει μεγάλο όγκο νερού από μικρόβια.


Επίσης στη λίμνη ζει το είδος ψαριού Garra rufa.

Ολες οι πληροφορίες είναι από:wikipedia!
Οι φωτογραφίες είναι δικές μου!


TRANSLATE!